7 juli – Blåsning fiber sista etappen

Nu är NSI igång och blåser sista etappen med fiberkabel(Holmen, Bönnerud, Soterud Järnkas och Hålan). Det som händer sedan är att fiber skall svetsas i fiberskåp, och i dosor på väggar vid respektive hus. Telia är ett kapitel för sig, vi hade beställt inkoppling i mitten av juni.  Vi fick dock besked att de kan koppla upp oss tidigast i början på augusti.  Nu ser vi att detta ändå blir bra. Allt blir nu gjort i rätt ordning.

- Blåsning fiber.

- Svetsning av fiberkabel. Dels att svetsa i fiberskåp son står längs stamledning, dels vid skåp på respektive hus.

- Imtec kommer och besöker varje fastighet och monterar mediaomvandlare, kopplar in ”gateway” startar upp TV-box. Varje fastighetsägare  kommer att få ett brev om tid när teknikern kommer och ordnar med inkoppling.

- Efter Imtec varit hos Er kommer ni som valt  Telia att kunna se TV. Internet måste man beställa. Aningen via Telias hemsida eller besök Telias butik på Torp. Det kan ta allt från 4 tim – ca en vecka innan internet är igång.  Överång från analog telefon till bredbandstelefon kräver också ett samtal. Det tar längre tid innan man blir inkopplad. Det är inte alltid att detta går helt automatiskt. När den analoga telefonen tystnar – kan man behöva ringa Telia igen så att de aktiverar bredbandstelefoni.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>